Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paluszki z sera mozzarella

Składniki:

    • 1 ser mozzarella
    • 1 szklanka bułki tartej
    • 1 jajko


    Sposób przyrządzenia:
    Ser o kształcie sześcianu pokroić jak na zdjęciu. W misce skłócić jajko, w drugiej przygotować bułkę tartą

    Każdy kawałek sera zanurzyć w jajku, dokładnie obtoczyć w tartej bułce. Operację można powtórzyć aby uzyskać grubszą warstwę smacznej panierki.

    Na patelni rozgrzać mocno olej. Oleju powinno być tyle aby kawałki panierowanego sera smażyły się w głębokim tłuszczu.

    Usmażone na złoty kolor kawałki sera odkładać na papierowy ręcznik kuchenny aby obsączyć nadmiar oleju.

    Paluszki znakomicie amakują na gorąco jak i na zimno.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *