Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paluszki z kminkiem

Składniki:

  • 2 szkl. mąki
  • 150 g masła
  • ½ łyżeczki soli
  • 20 g drożdży
  • łyżeczka cukru
  • mleko
  • jajko
  • tłuszcz
  • kminek

    Sposób wykonania:
    Drożdże rozetrzeć z cukrem po czym rozpuścić w odrobinie mlek.
    Następnie drożdżowy rozczyn dodać do maki, dodać jeszcze sól oraz masło.
    Całość dokładnie wyrobić dodając odrobinę mleka aby składniki się połączyły.
    Z ciasta uformować cienkie wałeczki, które posmarować roztrzepanym jajkiem oraz posypać kminkiem.
    Ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni i piec około 20 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *