Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paluszki kakaowe z cukrem

Składniki:

  • 250 g mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 3 łyżki kakao
  • ½ łyżeczki aromatu waniliowego
  • 120 g masła
  • 100 g grubego cukru trzcinowego

    Sposób wykonania:
    Mąkę wymieszać razem z proszkiem do pieczenia, kakao oraz cukrem waniliowym.
    Następnie dodać jeszcze 3 łyżki wody, aromat rumowy oraz kawałki masła.
    Całość dokładnie zagnieść po czym na stolnicy na której wysypany jest cukier trzcinowy formować wałeczki.
    Ułożyć ja na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 12 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *