Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pałki z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie Michała

Wypróbuj dziś z nami przepis na soczyste a zarazem chrupiące pałki z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Pozostałe składniki przepisu: czosnek, rozmaryn, oliwa z oliwek.

Składniki:

  • ½ kg pałek z kurczaka
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • gałązka rozmarynu
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Pałki z kurczaka dokładnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Następnie do miseczki przełożyć musztardę francuską.
    Dodać do niej miód oraz oliwę z oliwek i razem wymieszać.
    Wówczas dodać obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, słodką paprykę oraz gałązkę rozmarynu.
    Całość przemieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą marynatą dokładnie natrzeć mięso.
    Marynować przez kilka godzin.
    Po tym czasie przełożyć pałki na blasze do pieczenia.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni i piec około 1 godziny.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *