Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Paella z tofu

Skład:

 

  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 2 ząbki czosnku zmiażdżone
  • 400g pomidorów w puszce
  • sól
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1bazylia, tymianek, oregano
  • 550 ml wywaru z warzyw (z kostki lub własnej roboty)
  • 200g ryżu (najlepszy jest ten mieszany z soczewica)
  • 275g tofu pokrojonego w kostkę

 

 

 

Sposób wykonania:

 

Posiekać wszystko. Na patelni rozgrzać oliwę, obsmażyć cebulę, paprykę i czosnek. Dodać pomidory, kurkumę, zioła i razem poddusić. Smażyć ok. 5 min. Dodać wywar, ryz. Zagotować. Dusić pod przykryciem ok. 20 min, aż wchłonie się sos. Dodać tofu i bez przykrycia gotować ok. 10 min.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *