Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owocowy przecier

Składniki:

 

  • jabłka papierówki 2 kg
  • śliwki renklody 2 kg
  • cukier 40 dag

 

 

Sposób przyrządzenia:
Jabłka proszę umyć pod bieżącą wodą, a następnie przekroić w połówki, po
czym wrzucić je do garnka i podlać 3/4 szklanki letniej wody i dodać
wydrylowane śliwki renklody. Wszystko razem należy rozgotować. Owoce
należy po rozgotowaniu przetrzeć dokładnie przez sito i dodać do nich
cukier podany w przepisie, a następnie ponownie zagotować na wolnym
ogniu. Przecier proszę włożyć do słoików i szczelnie je zakręcić.

Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *