Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owocowa sałatka z czerwoną kapustą

Składniki:

  • 15 dkg poszatkowanej czerwonej kapusty
  • 1 jabłko obrane i pokrojone w plasterki
  • 1 banan pokrojony w plasterki
  • obrany, podzielony na cząstki pomarańcz
  • puszka ananasów
  • sok z cytryny
  • 3 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:

    Zagotować 2 litry wody, wlać ocet, wrzucić kapustę, gotować 4 minuty, odcedzić. Ananasy wyjąć z puszki pokroić w kostkę. Pomarańcze, banany, ananasy i kapustę włożyć do salaterki. Sok z cytryny zmieszać z olejem, 3 łyżkami zalewy ananasowej, doprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać owoce i kapustę, delikatnie wymieszać i odstawić na ½ godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *