Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owocowa rozkosz

Składniki:

  • 4 awokado
  • 1 różowy grejpfrut
  • 3 plasterki ananasa z puszki
  • 2 banany
  • ½ szkl. rozdrobnionych orzechów włoskich
  • 1 jabłko
  • ½ szkl. sosu winegret
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżka soku z cytryny

    Sposób wykonania:
    Awokado obrać i pokroić w plasterki, które skropić sokiem z cytryny.
    Następnie grejpfruta również obrać i pokroić w drobną kostkę.
    Ananasa odsączyć i pokroić na ćwiartki a obrane banany pokroić w plasterki.
    Wymieszać wszystkie składniki, dodając posiekane orzechy.
    Doprawić do smaku miodem i polać sosem winegret.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszka

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *