Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Owoce w rumowym cieście

Składniki:

  • 1 szkl. mleka
  • 2 kieliszki ciemnego rumu
  • szczypta soli
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • 8 łyżek mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki oliwy
  • puszka ananasów
  • puszka brzoskwiń
  • gruszek
  • olej
  • cukier puder

    Sposób wykonania:

    Mleko, rum, cukier oraz sól dokładnie zmiksować po czym nie przerywając mieszania dodać oliwę oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
    Następnie ananasy oraz brzoskwinie odsączyć z zalewy a obrane gruszki pokroić wzdłuż na pół.
    Owoce zanurzać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *