Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostry sos pomidorowy Jadwigi

Na pewno zaciekawi Cię ten przepis na pyszny ostry sos pomidorowy Jadwigi. Do jego wykonania potrzebujesz: pomidorów, cebuli, czosnku i papryczek chilii.  
 

Składniki:

  • 1 puszka pomidorów 
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 papryczki chilii
  • cukier
  • sól
 

Sposób wykonania:

  1. Obraną cebulę drobno posiekać.
    Obrany czosnek przecisnąć przez praskę.
    Wrzucić razem na patelnie z rozgrzaną oliwą z oliwek.
    Dodać jeszcze posiekane papryczki chilii, pozbawione nasion.
    Lekko przesmażyć i wrzucić pomidory.
    Całość nadal smażyć, aż pomidory zaczną się rozpadać.
    Wówczas zdjąć rondelek z ognia i całość dokładnie zmiksować na gładki, jednolity sos.
    Na koniec doprawić go jeszcze do smaku solą oraz cukrem.
     

Liczba porcji: 6

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *