Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostry sos gruziński Romana

Składniki:

    • 5 łyżek koncentratu pomidorowego
    • 5 ząbków czosnku
    • 5 gałązek natki pietruszki
    • 5 gałązek naci kolendry
    • 5 gałązek koperku
    • ½ łyżeczki czerwonego pieprzu
    • ½ łyżeczki czarnego pieprzu
    • ½ łyżeczki papryki słodkiej
    • sól, cukier


    Sposób przyrządzenia:
    Zieleninę drobno posiekać. Czosnek obrać, zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać z koncentratem pomidorowym, zmiksować, dodać zimnej, przegotowanej wody w celu uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu. Przyprawić sola i szczyptą cukru.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *