Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ostra sałatka z roszponką i papryczką chili

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 cytryna
  • kilka kropli tabasco
  • 2 puszki tuńczyka w kawałku
  • sól,
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Paprykę i papryczkę chili umyć, osączyć na papierowym ręczniku i usunąć gniazda nasienne, pokroić na plasterki. Roszponkę umyć osączyć na sicie, wyłożyć na półmisek. Na sałacie wyłożyć papryczki, przykryć kawałkami tuńczyka. Tabasco wymieszać z sokiem z cytryny, solą i olejem, polać sałatkę.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *