Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechy pekan glazurowane

Składniki:

    • 50 dkg połówek orzechów pekan
    • 1 białko
    • 1 łyżka wody
    • 1 szklanka białego cukru
    • ¾ łyżeczki soli
    • ½ łyżeczki cynamonu


    Sposób przyrządzenia:

    Białko zmiksować z wodą na pianę, dodać do orzechów, dokładnie wymieszać. W osobnej misce wymieszać cukier, sól i cynamon. Małymi porcjami dodawać do miski z cukrem i dodatkami wcześniej przygotowane orzechy, mieszać aż każdy dokładnie się w nim „po panieruje” Ułożyć na blasze do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 120 stopni C przez około 60 minut. Co 15 minut orzechy przemieszać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *