Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orzechowy makaron

 

Składniki:

  • 3 szkl. maki
  • ½ szkl. orzechów włoskich
  • 2 jajka
  • 2 białka
  • 2 łyżki śmietany
  • ¼ szkl. roztopionego masła

 

Sposób wykonania:

  1. Jajka wbić do miseczki, dodać białka, śmietanę, masło oraz posiekane orzechy.
    Całość dokładnie wymieszać i przelać do przesianej mąki.
    Całość dokładnie wyrobić i powstałe ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę.
    Po tym czasie ciasto rozwałkować i pokroić na makron dowalonego kształtu.
    Ugotować ale dente we wrzątku.

     

    „Przepis na Ekspresowy konkurs bakaliowy” nadesłany przez Natalia Szczurek

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *