Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orientalny sos z mielonego mięsa

 

Składniki:

  • 40 dkg mieszanego mięsa mielonego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • ½ łyżeczki tartego imbiru
  • 4 łyżki posiekanej naci pietruszki lub kolendry
  • 1 szklanka bulionu wołowego
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
W rondlu rozgrzać olej, dodać mięso, smażyć mieszając aż zbrązowieje. Czosnek i cebulę obrać, pokroić w kostkę. Dodać do smażącego się mięsa, smażyć razem kilka minut. Dodać imbir, zieleninę i po kolejnych kilku minutach podlać bulionem, dodać sok z cytryny.  Dusić jeszcze 20 minut i podawać z ulubionymi dodatkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *