Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Orientalna zupa z piersi kurczaka Iwony

Składniki:

  • podwójna pierś z kurczaka
  • 4 gniazdka makaronu jajecznego nitki
  • 3 średnie marchewki
  • 1 łyżka suszonej bazylii
  • 1 papryczka chili
  • szczypta przyprawy curry
  • mielony pieprz do smaku
  • ½ łyżeczki sosu sojowego
  • 2 litry bulionu warzywnego

    Sposób przyrządzenia:

    Marchewkę umyć, obrać i pokroić w słupki. Pierś z kurczaka umyć osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić w paseczki. Papryczkę chili umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki. Zagotować bulion, włożyć  mięso, marchewkę i gotować  około 30 minut, dodać makaron i jeszcze gotować  5 minut, dodać  bazylię i chili, doprawić do smaku pieprzem, curry i sosem sojowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *