Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szpinakiem i twarożkiem

Składniki:

  • 100 g wędzonego łososia
  • 1 cebula
  • koperek
  • 100 g kremowego twarożku
  • 200 g mrożonego szpinaku
  • 6 jajek
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:

    Rybę, cebulę i koperek posiekać, razem wymieszać.
    Następnie żółtka zmiksować razem ze szpinakiem a białka ubić z dodatkiem soli i dodać do żółtek.
    Z masy jajeczne usmażyć 4 omlety.
    Każdy y omlet posmarować twarożkiem doprawionym do smaku solą oraz pieprzem.
    Na twarożku rozsmarować łososiową masę,
    Omlety zawinąć w ruloniki, które pokroić na ukośne plastry.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *