Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szpinakiem i serem feta

Składniki:

  • ½ kg szpinaku
  • 5 jajek
  • 25 dkg sera feta
  • sól, pieprz do smaku
  • 3 łyżki masła

    Sposób przyrządzenia:
    W garnku z osoloną wodą gotujemy szpinak prze około 2-3 minuty. Na patelni rozgrzewamy połowę masła, dodajemy odsączony szpinak i krótko smażymy. Gotowy szpinak przekładamy do miseczki. Na patelni rozgrzewamy drugą połowę masła.                 W miseczce ubijamy jajka i stopniowo wlewamy po jednym na patelnię. Na usmażone omlety nakładamy porcje szpinaku, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Dobrze smakują z chlebkiem tostowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *