Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet ze szpinakiem Gosi

 

Składniki:

  • 2 jajka
  • 10 ml śmietany
  • masło
  • sól
  • przyprawy Prymat do smaku
  • 15 dkg listków świeżego szpinaku

Sposób wykonania:

  1. Jajka umyć, wbić do naczynia, wlać śmietanę, posolić, dodać przyprawy. Wymieszać na jednolitą masę. Listki szpinaku opłukać pod bieżącą wodą i włożyć na sitku do wrzącej osolonej wody, na 2-3 minuty. Dobrze odcisnąć i drobniutko posiekać, wymieszać z ubitymi jajkami. Wlać na patelnię na rozgrzane masło, smażyć powoli, z obu stron, na złoty kolor. Następnie przełożyć na ogrzany półmisek i zaraz podawać. Talerz udekorować kilkoma listkami szpinaku.

     

    Przepis nadesłany na Letni konkurs Prymat przez Małgorzatę Gryszel

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *