Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z szynką i pieczarkami Marcina

 

Składniki:

    • 5 jaja
    • 10 dag wędzonej szynki
    • 3-4 pieczarki
    • 3 łyżki mleka
    • 2 łyżki margaryny
    • sól
    • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć szynkę pokrojoną w kostkę.
    W między czasie pieczarki pokroić i również podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
    Następnie jajka roztrzepać razem z mlekiem, doprawiając do smaku solą oraz pieprzem po czym dodać do nich pieczarki i szynkę.
    Masę jajeczną wylać na patelnie z rozgrzanym tłuszczem i smażyć do ścięcia jaj.

     

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marcina

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *