Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z maślakami na słoninie

 

Składniki:

  • 8 jajek
  • 50 g słoniny
  • 2 łyżki mleka
  • 250 g maślaków
  • 2 łyżki masła
  • cebula
  • posiekana pietruszka
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki po czym wrzucić je do rondelka z rozgrzanym masłem.
    Dodać jeszcze posiekaną cebulę i razem udusić.
    Następnie jajka roztrzepać z mlekiem, solą oraz pieprzem .
    Natomiast słoninę pokroić w kostkę i stopić na patelni, wówczas dodać grzyby i wylać jajeczną masę.
    Trzymać na ogniu mieszając do momentu, aż jajka się zetną.

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *