Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z jabłkiem

 

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 jabłko
  • 2 łyżeczki sera pleśniowego
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżka wody
  • ¼ łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu

 

Sposób wykonania:

  1. Jabłko obrać i pokroić w plasterki po czym poddusić je na odrobinie wody, zdjąć z ognia.
    W między czasie na osobnej patelni rozgrzać masło po czym wylać roztrzepane jajka solą, pieprzem i 1łyżką wody, smażyć do ścięcia jaj.
    Następnie na omlecie rozłożyć plasterki jabłka, posypać serem i złożyć omlet na pół.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *