Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet z botwinką

Składniki:

  • 500 g botwinki
  • sól
  • 6 jajek
  • pieprz
  • 60 g startego parmezanu
  • 60 g szynki
  • 4 łyżki oliwy

Sposób wykonania:

  1. Botwinkę pokroić po czym zalać ją osoloną wodą i gotować około 10 minut po czym ją odsączyć i posiekać.
    Następnie roztrzepać jajka razem z tartym serem, posiekaną szynką oraz botwinką.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Powstałą masę wylać na patelnie z rozgrzaną oliwą i trzymać na ogniu około 5 minut do momentu aż jajka się zetną.

    Przepis nadesłany na Wiosenny konkurs wegetariański przez Marta K

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *