Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Omlet po Hiszpańsku

Składniki na dwie osoby:
• 1 łyżka oliwy
• 200g ziemniaków obranych i pokrojonych w kostkę
• mała cebulka posiekana
• 4 jajka
• 1 łyżka posiekanego koperku
• 2 łyżki sera mascarpone
• 2 garście sałaty

Sposób przyrządzania:
Przygrzać oliwę na teflonowej patelni i dodać ziemniaki. Smażyć na małym ogniu aż są przyrumienione i miękkie w środku. W zależności od wielkości kostek może to zająć około 10 minut.
Jak ziemniaki są już gotowe, dodaj cebulkę i podsmaż przez kilka minut.
Włącz grilla (w piekarniku)
Wbij jajka do miski i ubij je z dodatkiem soli i pieprzu i koperku.
Dodaj ser do patelni i wyrównaj łyżką. Wlej jajka na wierzch. Gotuj przez około 4 minuty aż jajka się zsiądą.
Włóż patelnie pod grilla i zrumień.
Podawaj na talerzu z sałatą na spodzie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *