Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okra (katmia) panierowana

Składniki:

    • 50 dkg okry pokrojonej w 15 mm kawałki
    • ½ szklanki mąki kukurydzianej
    • ½ łyżeczki soli
    • ¼ łyżeczki pieprzy
    • ½ szklanki oleju


    Sposób przyrządzenia:
    W odpowiednio dużej misce przyprawić kawałki okry solą i pieprzem, dodać mąkę kukurydzianą, dokładnie wymieszać. Na durszlaku otrząsnąć okrę z nadmiaru mąki. Na dużej patelni rozgrzać olej, smażyć katmię do momentu aż się lekko przyrumieni. Wykładać łyżka cedzakową na ręcznik papierowy aby obsączyć ją z nadmiaru tłuszczu i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *