Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okoń w zielonym sosie

Składniki:

  • 8 łyżek okruchów białego chleba
  • 1 łyżka mleka
  • 2 fileciki anchois
  • 1 łyżka kaparów
  • garść posiekanej natki pietruszki, mięty i bazylii
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z ½ cytryny
  • sól
  • 8 filetów z okonia morskiego
  • 1 łyżka oliwy

    Sposób wykonania;
    Do mleka dodać okruchy chleba, posiekane fileciki anchois, kapary, czosnek, zioła, sok z cytryny oraz oliwę.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie usmażyć filety na rozgrzanej oliwie.
    Przed podaniem rozłożyć na nich zielony sos.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *