Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okoń nilowy po prowansalsku

Składniki:

• 1 kg okonia nilowego
• 1 lub 2 zielony lub żółte papryki
• 1 lub 2 pokrojone w plasterki pomidory
• garść natki kolendry
• czosnek (ilość zależnie od upodobań)
• oliwa z oliwek
• sól i pieprz

Wykonanie:
W nasmarowanym oliwą naczyniu do zapiekania układamy warstwami paprykę, pomidory, filety okonia nilowego, wszystko posypujemy posiekaną natka kolendry i plasterkami czosnku, solimy i pieprzymy do smaku i polewamy delikatnie oliwą.
Naczynie przykrywamy filią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut.
Podajmy rybę udekorowaną papryka i pomidorami z pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *