Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Okoń duszony z papryką

Składniki:

  • 5 filetów z okonia
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 3ząbki czosnku
  • 3 gałązki tymianku
  • ¼ szkl. maki jęczmiennej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • pieprz
  • ¼ szkl. octu winnego

Sposób wykonania:

  1. Filety oprószyć mąka po czym obsmażyć na rozgrzanej oliwie.
    W między czasie cebule oraz czosnek pokroić w plasterki, tymianek posiekać a paprykę pokroić w paseczki po czym wrzucić całość do ryby.
    Wlać ocet i doprawić do smaku pieprzem.
    Trzymać na ogniu pod przykryciem ok. 5-10 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *