Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki w pomidorach Iwony

Składniki:

  • 4 kg ogórków
  • ½  szklanki octu
  • 6 dużych cebul
  • ½  szklanki oleju
  • 1 literatka i ½  szklanki cukru
  • 2 łyżeczki przyprawy typu vegetta
  • pieprz, sól do smaku
  • słoiczek koncentratu pomidorowego

    Sposób przyrządzenia:
    Ogórki, cebulę kroimy w grube plastry .Do rondla wlewamy olej, ocet, dodajemy cukier vegettę, koncentrat pomidorowy ,przyprawiamy pieprzem i solą do smaku. Zalewę doprowadzamy do wrzenia. Tak przygotowaną zalewą zalewamy, wcześniej przygotowane w misce warzywa. Mieszamy i przekładamy do sterylnie czystych słoików. Pasteryzujemy ok. 20- 25 minut. Wspaniały dodatek do wielu potraw.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *