Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki konserwowane z warzywami

Składniki:

  • 1 kg jędrnych ogórków
  • 50 dkg małych pomidorów
  • 10 dkg małych obranych cebul
  • 1 duża pokrojona w plastry marchewka
  • Zalewa:
  • 1 litr wody
  • ½ szklanki octu spirytusowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 10 dkg cukru
  • podsuszony koper, liść laurowy, czosnek, chrzan wg smaku

    Sposóp przyrządzenia:
    W rondlu wymieszać składniki marynaty, doprowadzić do wrzenia, gotować kilka minut. W sterylnie czystych litrowych słojach układać ogórki i warzywa, zalać gorącą marynatą, szczelnie zamknąć. Na następny dzień pasteryzować przez 10 minut.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *