Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki faszerowane mięsem

 

Składniki:

  • 5 ogórków
  • 100 g mielonego mięsa
  • 100 g ryżu
  • 1 cebula
  • 1 łyżka tłuszczu
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka koperku
  • łyżka mąki
  • ½ szkl. śmietany
  • mały przecier pomidorowy
  • natka pietruszki

 

Sposób wykonania:

  1. Ryż ugotować według opisu na opakowaniu po czym go odcedzić i przełożyć do mięsa.
    W między czasie posiekana cebulę zeszklic na rozgrzanym oleju i również dodać do mięsa razem z posiekanym koperkiem.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Następnie ogórki przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć z nich miąższ.
    Napełnić je mięsnym farszem po czym ułożyć rondelku , podlać 1 szkl. wody i wrzucić kawałek margaryny.
    Dusić na małym ogniu około 20 minut.
    Po tym czasie dodać przecier pomidorowy i zagęścić so śmietaną połączoną z mąką.
    Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *