Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ogórki duszone

Składniki:

  • 6-10 świeżych ogórków
  • 1 cebula
  • ½ łyżki mąki
  • 1 szkl. bulionu
  • 1 szkl. bulionu z kostki
  • sól
  • ½ szkl. śmietany

    Sposób wykonania:
    Obrane ogórki pokroić na plasterki, które oprószyć solą i odstawić na 30 minut.
    W między czasie na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, wówczas wymieszać ja z ogórkami.
    Trzymać nadal na małym ogniu, aż ogórki będą miękkie.
    Następnie dodać mąkę, podsmażyć i rozprowadzić całość bulionem.
    Doprowadzić do wrzenia, można dodać jeszcze śmietanę.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *