Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nitki z bakłażanem i chili

Składniki:

  • 300 g makaronu nitki
  • 1 bakłażan
  • 3 pomidory
  • 2 papryczki chili
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oliwy

Sposób wykonania:

  1. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
    W między czasie posiekany czosnek o paprykę pokrojoną w kostkę przesmażyć na rozgrzanej oliwie, wówczas dodać obranego i pokrojonego bakłażana.
    Całość wymieszać i trzymać na małym ogniu około 10 minut.
    Po tym czasie dodać pokrojone na kawałki pomidory i posiekaną natka pietruszki.
    Doprawić do smaku solą ora pieprzem i polać odcedzony makaron.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *