Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nerki cielęce w musztardowej marynacie

 

Składniki:

 

  • 1 kg nerek cielęcych
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy miodowej
  • 1 łyżka ostrego curry

Sposób wykonania:
Dokładnie oczyszczone nerki cielęce przekroić na połówki i przełożyć do garnka.
Zalać je 1 litrem wrzątku, wrzucić kostkę bulionową, listek laurowy oraz ziele angielskie.
Doprawić solą ora pieprzem i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
Po tym czasie odstawić do ostygnięcia.
W między czasie musztardę wymieszać z oliwą oraz curry.
Powstałą marynatą nasmarować nerki i piec na grillu.
W trakcie pieczenia przewracając aby równomiernie się zarumieniły.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *