Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nerki cielęce w marynacie curry

Składniki:

  • 1 kg nerek cielęcych
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 1 listek laurowy
  • kilka ziarenek ziele angielskiego
  • sól
  • pieprz

Marynata:

  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy drobiowej
  • 1 łyżka ostrego curry

Sposób wykonania:
Oczyszczone nerki przekroić wzdłuż na pół po czym zalać je 1,5 wody z rozcieńczoną w niej kostką rosołową.
Wrzucić jeszcze listek laurowy, ziele angielskie i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać na małym ogniu pod przykryciem około 30 minut.
Po tym czasie odstawić do ostygnięcia.
W między czasie oliwę utrzeć z musztardą oraz curry.
Powstałą marynatą natrzeć nerki i piec na grillu.
W trakcie obracając aby zarumieniły się ze wszystkich stron.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *