Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nasiona nikli indyjskiej z papryką

Składniki:

  • 1 ½ szkl. nasion nikli indyjskiej namoczonej przez noc w wodzie
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 żółta cebula
  • 1/3 zielonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 liście laurowe
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Sposób wykonania:

  1. Nasiona zalać 4 szkl. wody i gotować ok. 1 godzinę do zupełnej miękkości.
    W między czasie na rozgrzaną oliwę wrzucić posiekaną cebulę, paprykę, czosnek, liście laurowe, tymianek, sól oraz pieprz.
    Wymieszać i trzymać na ogniu około 5 minut, wówczas dodać pokrojonego pomidora i pogotować jeszcze około 2 minut.
    Następnie warzywa wymieszać z nasionami nikli i trzymać jeszcze na ogniu około 45 minut.

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Joannę Cieślik

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *