Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nalewka z granatów

 

Składniki:

    • 2 duże owoce granatu
    • 1,5 szklanki wódki
    • 0,75 szklanki cukru
    • 1 szklanka spirytusu
    • 1 szklanka przegotowanej wody
    • 1 łyżeczka otartej z cytryny skórki

Sposób przyrządzenia:
Z 2 granatów odcisnąć sok, przecedzić , połączyć z wódką, odstawić na 12 godzin. Wodę doprowadzić do wrzenia, rozpuścić w niej cukier, schłodzić. W gąsiorku lub słoju połączyć nalew z soku granatów z pozostałymi składnikami. Odstawić na 30 dni. Po tym okresie nalewkę przefiltrować, rozlać do czystych butelek i odstawić w ciemne miejsce na minimum 3 miesiące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *