Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z wątróbką i śliwkami

Składniki:

  • 50 dag. wątróbek drobiowych
  • 10 dag. suszonych śliwek
  • łyżka startych orzechów laskowych
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzenia:
Śliwki wypłukać, zalać gorącą wodą , po 15 minutach osączyć i zmiksowac. Wątróbkę zemleć i smażyć kilka minut na oleju, mieszając. Dodać śliwki, orzechy i razem chwilę smażyć. Przyprawić farsz solą i pieprzem. Rozłożyć po łyżce na środku placków naleśnikowych, po czym zebrać końce naleśników tworząc sakiewkę. Każdą związać szczypiorkiem. Naleśniki podawać z sosem grzybowym.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *