Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z serem i konfiturą

Ciasto:

  • 1 ½ szkl. mąki
  • 3 jajka
  • 1 szkl. mleka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • szczypta soli

    Nadzienie:

  • 35 dag sera twarogowego
  • 4 łyżki cukru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 słoik konfitur jagodowych
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:
Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wymieszać i smażyć naleśniki.
W między czasie ser rozetrzeć po czym dodać do niego żółtka, cukier oraz cukier waniliowy.
Całość dokładnie wymieszać i rozsmarować na naleśnikach , które rozłożyć w kopertę.
Następnie obsmażyć je na rozgrzanym maśle a przed podaniem polać konfiturą.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *