Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z rybką Iwony

Składniki:

  • 20 dkg mąki
  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody źródlanej
  • 3 łyżki oleju
  • sól

    Nadzienie:

  • 1 duża puszka makreli w sosie własnym
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżka oleju

    Sposób przyrządzenia:
    Wszystkie składniki ciasta wymieszać i odstawić na pół godziny. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę , uprzednio pokrojoną w grubsze piórka, zeszklić. Cebulę osączyć z tłuszczu, makrelę osączyć z sosu. Naleśniki rozłożyć napełnić cebulą i makrelą, złożyć w kopertę lub zrolować. Przed podaniem na stół można wstawić do piekarnika na kilka minut. Podawać z ulubioną surówką.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *