Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z rumem i skórką pomarańczową

Składniki:

 

  • 4 jajka
  • ½ szkl. cukru pudru
  • 3 łyżeczki skórki startej z pomarańczy
  • 2 łyżki rumu
  • ½ szkl. śmietanki
  • szczypta soli
  • 1 szkl. maki pszennej
  • łyżka roztopionego masła
  • oliwa do smażenia
  • owoce sezonowe

 

Sposób wykonania:
Jajka ubić razem z cukrem po czym nie przerywając ubijania dodawać stopniowo śmietanę, rum, skórkę, roztopione masło, sól oraz mąkę.
Gdy składniki się połączą odstawić na 5 minut.
Po tym czasie smażyć naleśniki na rozgrzanej oliwie.
Podoawać  z ulubionymi owocami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *