Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z parówkami i serem

Składniki:

  • 10 dag mąki
  • 200 ml mleka
  • łyżka oleju słonecznikowego
  • 1 jajko
  • 8 parówek
  • ser żółty
  • natka pietruszki


Sposób przyrządzenia:
Mąkę połączyć z mlekiem, aby otrzymać ciasto dodać jajko i olej. Usmażyć naleśniki, a potem zawinąć w nie parówki. Smażyć na wolnym ogniu z dwóch stron. Żółty ser zetrzeć na tarce. Przykryć żółtym serem naleśniki z parówkami i wsadzić do piekarnika, aby uzyskać roztopiony ser. Posypać posiekaną natką pietruszki. Można polać ketchupem.
Przepis została nadesłany na konkurs “Podróże kulinarne” przez: edison

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *