Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z nadzieniem budyniowo- bananowym z rodzynkami

Możecie jeszcze polać je polewą czekoladową ale i bez niej są bardzo smaczne.

Składniki:
• mąka 1 szklanka
• drożdze 1 dkg
• mleko 700 ml
• olej do smażenia
• jajka 3 sztuki
• budyń bananowy 1 sztuka
• cukier 1-2 łyżki
• serek waniliowy 2 sztuki – te małe kubeczki
• banany 2 sztuki
• rodzynki 3 łyżki

Sposób przyrządzenia:
Budyń gotujemy w 400 ml mleka i studzimy. Do budyniu dodajemy serek, rodzynki i pokrojone w kostkę banany. Mieszamy.  Drożdże rozpuszczamy w 300 ml mleka i wlewamy do mąki. Zostawiamy na chwilę. Dodajemy żółtka i ubitą pianę z białek. Mieszamy i smażymy 8 naleśników. Na każdym naleśniku kładziemy nadzienie i składamy na pół.
Przepis nadesłany na konkurs "Muza Ramsaye" przez Ewelosa

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *