Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z bananem

Składniki:

 

  • 1 szkl. mąki
  •  

    • 300 ml mleka
    • 10 g drożdży
    • 3 jajka
    • olej

       

      Nadzienie:

    • 1op. budyniu bananowego
    • ½ l mleka
    • 2 łyżeczki cukru pudru
    • 1 serek homogenizowany
    • 2 banany
    • 3 łyżki rodzynek

     

     

    Sposób wykonania:

    1. Składniki podane na ciasto dokładnie ze sobą wymieszać i usmażyć naleśniki na rozgrzanym oleju.
      W między czasie budyń ugotować według opisu na opakowaniu po czym dodać do niego cukier puder i odstawić do ostygnięcia.
      Wówczas dodać do niego serek homogenizowany, banany pokrojone w kostkę oraz rodzynki.
      Całość odkładnie wymieszać i rozsmarować na naleśnikach.
      Złożyć według uznania w rulon lub w koperty.

       

       

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *