Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z bananami Natalii

Wypróbuj znakomite naleśniki podane z bananami. Idealne na deser. Aby je przyrządzić potrzebujesz: mleka, jajka oraz maki do ciasta oraz bananów i czekolady do podania. 
 

Składniki:

  • 4 banany
  • ½ czekolady mlecznej
  • 1 szkl mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 1 szkl mleka
  • 1 szkl wody
  • 1 jajko
  • 1/3 szkl oleju

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę z dodatkiem soli.
    Wlać mleko oraz wodę.
    Następnie wbić jajko oraz wlać olej.
    Całość dokładnie wymieszać do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta.
    Uważać, aby nie powstały grudki z mąki.
    Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni.
    Z obu stron na złoty kolor.
    W między czasie czekoladę połamać na mniejsze kawałki, które wrzucić do rondelka.
    Rozpuścić ją trzymając rondelek na małym ogniu. 
    Natomiast banany obrać i przekroić wzdłuż na pół.
    Na każdym naleśniki ułożyć po kawałku banan i zawinąć je w rulony.
    Na koniec polać je roztopioną czekoladą. 
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *