Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki z bananami Iwony

 

Składniki:

  • 10 dkg maki
  • 2 jajka
  • ¾ szklanki mleka
  • ½ łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • szczypta cukru
  • masło
  • banany

 

 

Sposób przyrządzenia:
Z podanych składników przygotować ciasto na naleśniki i usmażyć.  Banany obrać ze skóry. Połówki bananów owijać naleśnikami. W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułożyć banany, skropić masłem i zapiec w piekarniku w temperaturze 180 stopni C około 25 minut. Podawać na deser z dodatkiem bitej śmietany i ulubionych konfitur.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *