Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki Aliny

Przez żołądek do serca. Pyszne chrupiące naleśniki. Aby je przyrządzić potrzebujesz: mąki pszennej, jajek, mleka i wody gazowanej.   
 
 

Składniki:

  • 150g mąki pszennej
  • szczypta soli
  • 2 jajka
  • 250 ml mleka
  • 100 ml gazowanej wody mineralnej 
  • 1 łyżka cukru waniliowego 
  • olej do smażenia 
 

Sposób wykonania:

  1. Do miski przesiać mąkę z dodatkiem soli.
    Następnie wlać mleko oraz wodę gazowaną.
    Wbić jeszcze jajka i dodać cukier waniliowy.
    Całość dokładnie wymieszać na gładkie, jednolite ciasto.
    Z powstałego ciasta smażyć naleśniki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
    Z obu stron na złoty kolor.
     

Liczba porcji: 8

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *