Składniki:
- pół kilograma mięsa mielonego (wieprzowe)
- 2 duże pory
- 5 serków topionych w tzw. parówkach( śmietankowe)
- 2 kostki rosołowe
- mąka do zagęszczenia
- vegeta
Sposób przyrządzenia:
Na kostkach rosołowych gotujemy tą zupę, dodajemy mięso mielone ,gdy zupa się zagotuje, a mięso będzie w miarę miękkie dodajemy serki, należe uważać żeby wszystkie się rozpuściły,por kroimy w piórka i dodajemy do zupy, zagotować,mąką z mlekiem lub z wodą zagęszczamu zupę, przyprawiamy solą pieprzem a najlepiej vegetą, zupa powinna zgęstnieć i uzyskać kremową konsystencję, najlepiej smakuje z groszkiem ptysiowym bądż z łuskanym słonecznikiem, smacznego.
gotowałam ja:)
zupa pyszna, polecam! w przepisie jedna niescislosc. Nie podane jest w jakiej ilosci wody ja gotowac. Mi wyszla troche za rzadka, ale nastepnym razem bedzie krem. Bede ja gotowac:-)
IKA
Ciekawe, muszę sprawdzić. Jak zrobię i zjem to napiszę komentarz.
asia
Od dawna nie jadłam tak dobrej zupy.Polecam.
daid
ten przepis taki sobie :/
gotowalam ja kostki tobie mowia ile wody