Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadziewane pomidory na zimno

Składniki:

  • 1 kg pomidorów
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • mielona papryka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • oliwki
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Z pomidorów ściąć wierzchy po czym delikatnie wydrążyć cześć miąższu.
    Oprószyć wewnątrz pomidory solą oraz pieprzem i odstawić aby spłynął wytworzony ok.
    Następnie wsiąść dwa pomidory które udusić na rozgrzanym maśle razem z cebulką, po czym przetrzeć je przez sito i wymieszać razem z oliwą.
    Doprawić do smaku solą oraz papryką i połączyć jeszcze razem ze szczypiorkiem.
    Powstałym nadzieniem napełniamy pomidory i odstawiamy do ostygnięcia.
    Przed podaniem udekorować oliwkami. Podawać na zimno.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Ewelina M

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *