Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Nadzienie makowe ze skórką pomarańczową

 

Składniki:

  • 1 ½ szkl. maku
  • 1 ½ szkl. cukru
  • 2 szkl. mleka
  • op. budyniu waniliowego
  • łyżka masła
  • ½ szkl rodzynek
  • ½ szkl. smażonej skórki pomarańczowej
  • ½ kostki masła
  • sok z cytryny

 

 

Sposób wykonania:
Mak zalać 1 szkl. mleka i gotować około 10 minut.
W miedzy czasie w ½ szkl. mleka rozprowadzić budyń.
Następnie resztę mleka, masło oraz cukier zagotować, wówczas dodać odcedzony i zmiksowany mak.
Całość dokładnie wymieszać i wlać budyń.
Ponownie wymieszać i dodać jeszcze rodzynki oraz skórkę z pomarańczy.
Doprawić do smaku sokiem z cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *